ZAVRŠENA ISTRAGA PROTIV VLASNIKA AGENCIJE KONTE

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠENA ISTRAGA PROTIV VLASNIKA AGENCIJE "KONTE"

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu okončao je istragu protiv vlasnika turističke agencije "Konte" Želimira Šimprage, osumnjičenog da je prevarom oštetio više od 100 turista koji su uplatili letovanje preko njegove agencije

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu okončao je istragu protiv vlasnika turističke agencije "Konte" Želimira Šimprage, osumnjičenog da je prevarom oštetio više od 100 turista koji su uplatili letovanje preko njegove agencije.

Sud je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istragu 22. oktobra, kada je predmet prosledio Višem javnom tužilaštvu na dalje postupanje, izjavila je portparol suda Dušica Ristić. Ona je napomenula da tužilaštvo ima zakonski rok od 15 dana da odluči da li će protiv Šimprage podići optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili odustati od krivičnog gonjenja.

Viši sud je sproveo istragu protiv njega zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja oštetio više od 100 građana koji su uplatili aranžmane za letovanje preko njegove turističke agencije "Konte", ali nisu uspeli da realiziju svoja putovanja pošto "Konte" nije izmirio potrebne uplate.

Šimpraga se sumnjiči da je uplatama klijenata za putovanja vraćao svoje dugove. Turistička inspekcija oduzela je licencu za rad agenciji "Konte", pošto nije obezbedila smeštaj svojim putnicima u Tabi, u Egiptu. Šimpraga je uhapšen 12. jula u svom stanu u Beogradu i od tada je u pritvoru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.