ZAVRŠENA BERBA KUPINE

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠENA BERBA KUPINE

LOZNICA - U srednjem Podrinju je završena berba kupine, a ostvaren je prosečan prinos od pet tona po hektaru, što je upola manje nego prošle godine, podaci su Zavoda za poljoprivredu u Loznici.

Na slabiji prinos i kvalitet kupine u najznačajnijom meri uticale su nepovoljne vremenske prilike ovog leta, a zbog prošlogodišnje niske otkupne cene i nedovoljnog otkupa, proizvođači ove godine u svojim zasadima nisu u dovoljnoj meri primenili potrebne agrotehničke mere, saopšteno je iz zavoda.

Cena kupine na ovom području u najdužem periodu kampanje otkupa bila je od 20 do 30 dinara, a bilo je dana kada je, zbog pada kvaliteta, dolazilo i do prekida u otkupu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Završena berba kupine u Podrinju

Izvor: Glas javnosti, 06.Sep.2010, 07:07

LOZNICA - U srednjem Podrinju je završena berba kupine, a ostvaren je prosečan prinos od pet tona po hektaru, što je upola manje nego prošle godine, podaci su Zavoda za poljoprivredu u Loznici...Na slabiji prinos i kvalitet kupine u najznačajnijom meri uticale su nepovoljne vremenske prilike ovog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.