ZAVIRITE U DOM NAJTRAŽENIJEG BEGUNCA! Mafijaški bos uspeo da šokira čak i policiju, ove slike na zidovima niko nije očekivao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 20:26

ZAVIRITE U DOM NAJTRAŽENIJEG BEGUNCA! Mafijaški bos uspeo da šokira čak i policiju, ove slike na zidovima niko nije očekivao (VIDEO)

Najtraženiji italijanski mafijaški bos Mateo Mesina Denaro uhapšen je sredinom ovog meseca nakon 30 godina bekstva. Svi su se pitali samo jedno - kako je toliko dugo uspevao da se krije?

Zidove stana u kom je verovatno pre hapšenja živeo Mateo Mesina Denaro, šef sicilijanske mafije, krasili su posteri iz filmova Kum 2 sa Al Paćinom kao i Džoker s Jokinom Feniksom, piše Sky News.

Poslednji istaknuti mafijaš koji je predstavljao Koza Nostru uhapšen je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16. januara u Palermu na Siciliji nakon 30 godina bekstva. Najtraženijem italijanskom mafijašu policajac je prišao dok je išao prema kafiću ispred privatne sicilijanske klinike, gde je išao na hemoterapije.

Italijanska policija takođe je saopštila da je u istom stanu pronašla napunjeni revolver Smit & Weson kalibra .38 i paket s još 20 istih metaka.

Policija je ranije otkrila da je u jednom od stanova u kojima se skrivao pronađen poster Marlona Branda iz Kuma.

- Posteri "Kuma" i "Džokera", može li simboličnije od ovoga? - glasi jedan od brojnih komentara na video skloništa Matea Denare.

Policijski snimci nadalje prikazuju da je begunac Mesina Denaro na zidu u dnevnoj sobi imao fotografiju lava, dok je u manjoj sobi koju je koristio kao teretanu imao kalendar s fotografijom oskudno odevene žene.

Italian military police have released footage of one of the alleged hideouts of convicted Mafia boss Matteo Messina Denaro. Posters from films The Godfather and Joker can be seen on the walls.

Read more: https://t.co/Av2TSbztra pic.twitter.com/vSnWdnDpfl

— Sky News (@SkyNews) January 27, 2023

U stanu su pronađeni parfemi, dizajnerska odeća, kao i uobičajeni sadržaj jednog domaćinstva: daska za peglanje i stalak za sušenje veša.

Stan u kom je Mesina Denaro, kako se pretpostavlja, živeo mesecima pre hapšenja, nalazio se u skromnoj zgradi u Kampobeljo di Mazara, mestu nekoliko kilometara udaljenom od njegovog rodnog grada Kastelvetrano.

Šezdesetogodišnji Mateo Mesina Denaro smešten je u zatvor gde su na snazi stroge mere bezbednosti, a nalazi se blizu l‘Aquile, u središnjoj Italiji. Tamo su mu nametnuta stroga ograničenja, s ciljem sprečavanja mafijaša da vode kriminalne aktivnosti iz zatvora.

Mesina Denaro osuđen je u odsustvu 2020. godine na doživotnu robiju zbog umešanosti u ubistva vodećih antimafijaških tužitelja Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine. Preti mu i doživotna kazna zbog učestvovanja u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu 1993. u kojima je ubijeno 10 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.