ZATVORSKA BERBA Ubice i silovatelji uzgajaju grožđe u nekadašnjem Staljinovom gulagu

Izvor: Blic, 30.Okt.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATVORSKA BERBA Ubice i silovatelji uzgajaju grožđe u nekadašnjem Staljinovom gulagu

Zatvorenici iz strogo čuvanog ruskog zatvora počeli su da uzgajaju grožđe bez obzira na to što je prosečna temperatura u Kolimskom kraju -3 stepena Celzijusa. Vinovu lozu uzgajaju ubice, silovatelji i pljačkaši u velikim staklenicima u zatvorskoj koloniji broj 4.

Zatvorenici u bivšem Staljinovom popravno-radnom logoru, takozvanom gulagu, uzgajaju grožđe za pravljenje vina.

Robijaši bez obzira na temperaturu od -3 stepena Celzijusa uspevaju da uzgaje ovu biljku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u staklenicima u zatvorskoj koloniji broj 4 u Magadanskoj regiji, koja je poznata po zloglasnim radnim logorima za političke zatvorenike.

Sada se u ovim zatvorima nalaze ozbiljni kriminalci, ubice, silovatelji, pljačkaši, koji prvo grožđe očekuju sledeće godine, piše "The Siberian Times".

Uzgajanjem grožđa na ovoj teritoriji proverava se da li je moguće da ova biljka uspe u ledenim predelima.

- Više od tone krastavaca, 60 kilograma crnog luka, 50 kilograma zeleniša i rotkvica, 30 kilograma cvekle i 18 kilograma šargarepe uzgajeno je ove godine - kažu iz logora.

To je veliki uspeh, jer je najviša zabeležena temperatura u letnjem periodu u ovoj oblasti iznosila 12 stepeni Celzijusa.

Sledeće godine u planu je i uzgajanje paradajza, tikvica i bundeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.