ZATVORENA PRVA ŠKOLA U SRBIJI: Učenici bili u kontaktu sa zaraženim

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2020, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATVORENA PRVA ŠKOLA U SRBIJI: Učenici bili u kontaktu sa zaraženim

U Gimnaziji u Čačku danas neće biti nastave jer zbog opasnosti od širenja korona virusa na nastavu od 562 učenika nije došlo njih 313.

Jedna grupa đaka direktno je u opasnosti od zaraze jer su u subotu bili na proslavi osmanaetsog rođendana na kom je bila gošća iz Nemačke, kojoj je potvređeno da ima korona virus.

- Sinoć sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobio informaciju od roditelja da su dfeca bila u prisustvu osobe koja je zaražena korona virusa. Zbog panike verovatno veliki broj đaka danas nije došao na nastavu i zato smo odlučili da danas zatvorimo školu. Obavestili smo sve nadležne institucije i u nedelju ćemo znati da li će škola nastaviti sa normalni radom u ponedeljak. Učenici koji su u bili u direktnom kontaktu, njih 15, je u samoizolaciji - rekao je direktor Gimnazije, Ivan Ružičić.

Učenici uz Gimnazije koji su bili na rođendanu, kako kaže Ružičić, nemaju nikakve simptome i ni kod jednog od njih nije potvrđeno prisustvo korana virusa.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 8 časova 13. marta 2020. godine registrovan ukupno 31 potvrđen slučaj COVID 19.

Do 8 časova  13. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 29 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 22 negativna na novi korona virus.

Važni telefoni

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul. Dr Subotića br. 5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazana nastava u gimnaziji u Čačku: Deca bila u kontaktu sa zaraženom osobom iz Nemačke, 313 od 562 učenika nije došlo u školu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2020

Za sada nije identifikovan nijedan učenik koji je zaražen virusom ČAČAK – U Gimnaziji u Čačku nema nastave jer, u strahu od zaraze od korona virusa, u školu nije došla ni polovina učenika, odnosno njih 313 od 562, ostalo je kod kuće. Jedna grupa đaka direktno je u opasnosti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.