ZATVOR za srpske policajce: Falsifikovali pasoše za kriminalce i pripadnike KAVAČKOG KLANA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATVOR za srpske policajce: Falsifikovali pasoše za kriminalce i pripadnike KAVAČKOG KLANA

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora policajca iz Užica R.Š, a na tri i po godine B.S. koji je u bekstvu, zbog optužbi da su učestvovali u izradi falsifikovanih pasoša za kriminalce.

Ovo je prvostepena presuda na koju okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Prema optužnici, izrada lažnih dokumenata je išla preko R.Š. koji je tražio lične podatke da bi obezbedio odgovarajući lažni identitet za naručioce >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokumenata, dok je B.S. bio zadužen za popronalaženje klijenata iz kriminalnog miljea spremnih da plate izradu lažnih dokumenata.

Prethodno su trojica okrivljenih u ovom slučaju osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal pošto su priznali krivicu.

D.K. iz Užica osuđen je na tri i po godine zatvora zbog organziovanja gruge koja je kriminalcima obezbeđivala lažna dokumenta, M.N. na 22 meseca zatvora, a V.J. za godinu dana zatvora.

Prema pisanju medija, klijenti ove grupe za izradu lažnih dokumenata bili su, pored ostalih i pripadnici ozloglašenog kriminalnog klana iz Kotora - "kavačnog klana", koji vodi rat do istrebljenja sa škkaljarskim klanom iz istog mesta.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.