ZATVOR ZA BIVŠEG GENERALNOG DIREKTORA GALENIKE: Ognjenoviću šest godina zbog zloupotrebe položaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 16:52

ZATVOR ZA BIVŠEG GENERALNOG DIREKTORA GALENIKE: Ognjenoviću šest godina zbog zloupotrebe položaja

Presudom Specijalnog suda u Beogradu nekadašnji direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević osuđen je na tri godine zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je na šest godina zatvora nekadašnjeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića zbog zloupotrebe položaja u produženom trajanju, kojom je ta farmaceutska kuća oštećena za više od pola milijarde dinara.

Istom presudom Specijalnog suda u Beogradu nekadašnji direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osuđen je na tri godine zatvora, dok je odbijena optužba za pranje novca preduzetniku Draganu Pavloviću.

Ognjenoviću je sud izrekao i meru zabrane vršenja svih dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovođenje i čuvanje javne svojine, u državnim organima, ustanovama Srbije i javnim preduzećima i privrednim društvima u državnom vlasništvu od pet godina.

Vučićević i Ognjenović su obavezani da oštećenoj - Republici Srbiji na ime naknade štete solidarno plate iznos od 539.080.354 dinara, s tim što se iznos solidarne obaveze optuženog Vučićevića ograničava na od 434.506.745,00 dinara.

Isplatu treba da izvrše u roku od šest meseci od dana pravnosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu, delimično - u osuđujućem delu 2018. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Istom tom odlukom Apelacionog suda, potvrđen je oslobađajući deo presude u odnosu na nekoliko optuženih.

Ovo je takozvani slučaj Galenika 1, dok je Galenika 2 još u toku. Slučaj je pokrenut u maju 2013. godine.

Protiv optuženog vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodraga Jeremića i direktora "Farma trejda" Radoslava Sekulića, postupak je ranije obustavljen jer su u međuvremenu preminuli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.