ZATAŠKAVANJE: Erdogan blokirao Tviter u Turskoj!

Izvor: Kurir, 21.Mar.2014, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATAŠKAVANJE: Erdogan blokirao Tviter u Turskoj!

Ukinućemo Tviter. ne zanima nas šta će reći međunarodna zajednica, rekao je Erdogan

Turska je blokirala društvenu mrežu Tviter nakon što je premijer Redžep Tajip Erdogan zapretio zabranom te društvene mreže.

Prethodno su na Tviteru objavljeni snimci telefonskih prisluškivanja koji dovode Erdogana u vezu s korupcijskim skandalom.

"Ukinućemo Tviter. ne zanima nas šta će reći međunarodna zajednica", rekao je Erdogan na predizbornom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << skupu pre opšinskih izbora 30. marta, dodavši da će videti oni snagu Turske, prenosi Raša tudej.

Erdogan je početkom meseca već zapretio zabranom Jutjuba i Fejsbuka.

"Nećemo dopustiti da turski narod bude rob Jutjuba i Fejsbuka", rekao je Erdogan u svom ranijem govoru..

Od sredine decembra premijera Erdogana, koji od 2002. vodi Tursku, prati korupcijski skandal u kojem je više desetina njegovih bliskih saradnika optuženo za niz malverzacija.

U poslednje tri sedmice, on je direktno doveden u vezu sa korupcijskom aferom kada su su društvene mreže objavile snimke piratskih telefonskih razgovora.

Prisluškivanja za koje je Erdogan najpre tvrdio da su montirana, izazvala su bes opozicije i nekoliko protesta u velikim gradovima zemlje kojim su tražili njegovu ostavku.

Erdogan optužuje svoje bivše saveznike iz bratstva muslimanskog proroka Fethulaha Guelena, vrlo uticajnog u policiji i pravosuđu, da su pokrenuli istrage protiv njegovih bliskih saradnika kako bi izazvali njegov pad uoči opštinskih izbora 30. marta i pre predsedničkih izbora predviđenih za avgust.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.