ZASTRAŠUJUĆI SUKOB 2034. GODINE: Ovako bi izgledao scenario potencijalnog planetarnog rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 23:25

ZASTRAŠUJUĆI SUKOB 2034. GODINE: Ovako bi izgledao scenario potencijalnog planetarnog rata

Na bojnom polju prevladalo bi moćno savremeno oružje

Američki admiral u penziji Džejms Stavridis i pisac Eliot Akerman u knjizi "2034: Roman o budućem svetskom ratu" opisali su scenario budućeg planetarnog sukoba. Odlomak je objavio magazin "Nešnal interest".

Prema mišljenju autora, sukob između SAD i Kine 2034. godine u Južnom Kineskom moru dovešće do globalnog požara. Svet se brzo razvija i zato će u budućnosti na bojnom polju preovladati dronovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i autonomna bespilotna vojna tehnika.

Realna borbena dejstva na polju pratiće veliki hakerski napadi na različite sisteme protivnike, smatraju Stavridis i Akerman.

Američki admiral je siguran da će SAD za budući rat morati da obuče manje grupe elitnih specijalnih snaga koje će biti integrisane sa sistemima na bazi naprednih bioloških tehnologija.

- Moramo priznati da će oružje budućnosti biti bespilotno ili čak autonomno. A mi nastavljamo da pravimo i kupujemo naoružanje, predviđeno za konflikte iz prošlosti - zaključili su autori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.