ZASTRAŠUJUĆE SLIKE Požar u fabrici u Kini, radnici živi goreli

Izvor: Blic, 03.Avg.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZASTRAŠUJUĆE SLIKE Požar u fabrici u Kini, radnici živi goreli

Najmanje 71 osoba je poginula, a više od 180 povredjeno, u eksploziji u fabrici auto delova za američke proizvodjače automobila u gradu Kunšan, u istočnoj kineskoj proviniciji Djangsu, blizu Šangaja, saopštili su danas zvaničnici.

Eksplozija se dogodila u subotu u fabrici gde se proizvode delovi za automobile raznih kompanija, uključujući "Dženeral motors", prenose agencije.

Rezultati preliminarnih istraga pokazuju da je eksploziju izazvala prašina, nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok su radnici polirali metal, u dodiru sa otvorenim plamenom, saopštila je kineska vlada, opisujući ovaj incident kao izbiljno kršenje bezbednosnih propisa.

Pročitajte još U eksploziji u kineskoj fabrici poginulo 68 radnika

Nekoliko menadžera fabrike je privedeno, saopštila je vlada, a Sinhua je javila da je pet predstavnika kompanije u pritvoru.

U gradu su otvorena četiri centra za davanje krvi koja je neophodna za pružanje pomoći povredjenima od kojih će neki u toku dana biti prebačeni u Šangaj i druge obližnje gradove na lečenje.

Gradske vlasti u Kunšanu su rekle da su pozvale lekare iz Šangaja i drugih regiona.

"Za 20 godina koliko se bavim ovim poslom nikada nisam video toliko pacijenata sa opekotinama na preko 80 odsto tela", napisao je jedan lekar na društvenom mikroblogu Veibo.

On je upozorio da bi konačni broj žrtava mogao biti "vrlo velik".

Vlasti u Kunšanu su rekle da je u trenutku eksplozije u fabrici bilo 264 radnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.