ZASTRAŠUJUĆE SCENE: Osveta za ubijene Izraelce, Jevreji uleteli u palestinsko naselje, nastao je PAKAO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 17:50

ZASTRAŠUJUĆE SCENE: Osveta za ubijene Izraelce, Jevreji uleteli u palestinsko naselje, nastao je PAKAO! (VIDEO)

Gore kuće i automobili

Stotine izraelskih doseljenika upali su danas u palestinski grad Turmus Aja na okupiranoj Zapadnoj obali, zapalivši desetine automobila i domova kako bi se osvetili za smrt četvorice Izraelaca koje su prethodnog dana ubila dvojica palestinskih naoružanih napadača, rekli su stanovnici. Palestinci su saopštili da je jedan čovek ubijen u nasilju, preneo je AP.

Do napada na naseljenike došlo je kada je izraelska vojska rasporedila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodatne snage širom okupirane Zapadne obale, a premijer Benjamin Netanjahu najavio je planove za izgradnju 1.000 novih naseljeničkih domova kao odgovor na ubistvo Izraelaca.

Palestinski stanovnici i grupe za ljudska prava dugo se žale na nesposobnost ili odbijanje Izraela da zaustavi nasilje među naseljenicima. Tokom današnjeg divljanja, stanovnici Turmus Aje rekli su da je oko 400 naseljenika marširalo glavnim putem u gradu i palilo automobile, kuće i drveće. Gradonačelnik Lafi Adib istakao je da je oko 30 kuća i 60 automobila delimično ili potpuno spaljeno.

- Napadi su se pojačali u poslednjih sat vremena čak i nakon dolaska vojske - rekao je on. Najmanje osam Palestinaca je povređeno tokom sukoba koji su usledili, koje je vojska pokušala da obuzda ispaljivanjem gumenih metaka i suzavca.

Palestinski medicinski zvaničnici rekli su da je jedan muškarac identifikovan kao 27-godišnji Omar Katan ubijen u vojnoj vatri i da su još dve osobe ranjene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.