ZAŠTO NAS SAD ZOVETE?!

Izvor: Kurir, 21.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTO NAS SAD ZOVETE?!

Zoran Slavnić odbio poziv Radne grupe i razgovore o novom Stručnom savetu, a isto očekuje i od ostalih članova raspuštenog tela KSS

Zoran Slavnić odbio je poziv radne grupe KSS za konsultacije o sastavljanju novog Stručnog saveta, ali ne odustaje od kandidature za selektora reprezentacije! Popularni Moka kaže da mu poziv iz „kuće košarke“ deluje prilično nemoralno i apeluje na sve članove raspuštenog Stručnog saveta da postupe kao on.

- Poštujem Radnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupu, jer ona ima određenu težinu, ali potpuno je deplasirano da sada žele da pitaju za mišljenje ljude koje su smenili, a Stručni savet raspustili za samo dva minuta. Sada baš nas žele da pitaju kako da izađemo iz krize. Ne želim da razmatram nemoralne ponude, pa sam se zahvalio na pozivu. Verujem da će i ostali članovi imati dovoljno samopoštovanja i dostojanstva - smatra Slavnić.

Ipak, kada Stručni savet bude raspisao konkurs za novog selektora, n

- Nisam odustao, ali ne zbog sebe, već je u pitanju patriotizam. Ubeđen sam da najbolje poznajem ove momke i da bih najbolje mogao da ih adaptiram i uklopim u celinu. Smatrao sam da će bivši članovi Stručnog saveta podržati zajedničku viziju koju sam sprovodio, a da neće pasti pod uticaj pojedinaca iz Upravnog odbora i medija - rekao je Slavnić i dodao:

- Podmladio sam reprezentaciju, što je i bio moj zadatak. Moji prethodnici to nisu uradili iz straha da im se ne desi upravo ono što se desilo meni, jer bi to za njih bila propast. Imali smo želju da se plasiramo u kvalifikacije za OI. Pošto to nismo ispunili, a stvorili smo tim za budućnost, do produženja saradnje verovatno neće doći. Kažem verovatno, jer vidim da se sada pojavljuju drugi likovi, a da li će se krenuti jedinim mogućim putem, videćemo.

Na pitanje koliko će mu odluka da se ne odazove pozivu Radne grupe umanjiti šanse u trci za selektorsko mesto, odgovara:

- Nije bitno kolike su mi bile šanse. Male su bile i kad sam postao selektor. Pa, da su drugi bili konkretniji i hrabriji, a pošto su bili izbor pojedinih grupacija, verovatno ne bih ni došao na kormilo nacionalnog tima. Ne pripadam nijednoj grupi, mislim na koncepcije budućnosti naše košarke. Postoje tri: koncepcija Upravnog odbora, čitaj Čovićeva, zatim Dude Ivkovića i Bore Stankovića. Što se tiče Ivkovića i Stankovića, ne mogu da se ljutim ukoliko se ne uklapam u njihove planove - zaključio je Slavnić.[ antrfile ]

ČOVIĆ JE BOLJI

Slavnić je, u svom stilu, predložio člana UO i Radne grupe KSS Nebojšu Čovića za selektora, ali kaže da sa njim ne želi da polemiše.

- Vidim da Čović sada kaže da bi u Španiji bolje odradio posao od mene. Pa, eto, ja sam ga zato i predložio! Ali, o struci želim da polemišem samo sa košarkaškim stručnjacima i trenerima - rekao je Slavnić.

Zamoljen da prokomentariše činjenicu da će Boža Maljković biti u radnoj grupi Košarkaškog saveza Francuske, Moka kaže:

- Nisam siguran da je baš tako, trebalo bi da pitate njega. Ako jeste, smatram da Maljković želi da radi tamo gde su odnosi u košarci zdraviji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.