ZAŠTO MI NE KAŽETE ŠTA SE DOGODILO U BEOGRADU? Velika bruka i sramota Žozepa Borelja na konferenciji u Briselu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 20:01

"ZAŠTO MI NE KAŽETE ŠTA SE DOGODILO U BEOGRADU?" Velika bruka i sramota Žozepa Borelja na konferenciji u Briselu (VIDEO)

Borelj je u prvi mah pomislio da ga novinar pita o Beogradu, da bi na kraju ostavio utisak da uopšte nije upućen u vesti iz Belgoroda.

Žozep Borelj, visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, pomešao je ruski Belgorod sa prestonicom Srbije.

On je, naime, ostao zbunjen kad je na konferenciji za novinare u Briselu dobio pitanje o eksploziji u ruskom Belgorodu.

🇪🇺⚡️ For Jungle Josep Borrell, Belgorod and Belgrade are all >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << the same. Still don't know what's going on here and there#belgorod #belgrado #belgrade #beograd #ukrainewar #russia #serbia #eu pic.twitter.com/sUogU1BsaC

— hem_day (@hem_day) May 23, 2023

- Stvarno ne znam što se dogodilo u Beogradu - odgovorio je Borelj na pitanje, postavljeno na engleskom jeziku u kojemu se srpski Beograd izgovara Belgrad, slično kao što se izgovara naziv ruskog Belgoroda.

Portparolka je prišla Borelju i pokušala da mu objasni o čemu je pitanje. Novinar se ponovio javio, pojasnio da pita o oblasti Belgorod u Rusiji, ali je Borelj nastavio da priča o prestonici Srbije.

- Zašto mi ne kažete šta se to dogodilo u Beogradu - pitao je visoki predstavnik EU.

Portparolka je nastavila da mu objašnjava, da bi na kraju Borelj ponovo uključio mikrofon i rekao da nije upućen u tok događaja u Belgorodu i da ne želi da komentariše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.