ZAŠTITNIK NEBA POSTAJE NESALOMIV: Ruski lovac se potpuno modernizuje - šta sve može moćni SU-30SM?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 16:00

"ZAŠTITNIK NEBA" POSTAJE NESALOMIV: Ruski lovac se potpuno modernizuje - šta sve može moćni SU-30SM?

Planirano je da radovi budu završeni do 2027. godine

Lovci Su-30SM u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i ruske mornarice biće modernizovani do verzije Su-30SM2, saopštio je list "Izvestija", pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane.

- Glavne odluke o modernizaciji Su-30SM do nivoa SM2 su već donete. . Neće biti nadograđeni samo lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, već i mornaričke avijacije - piše list.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema rečima sagovornika agencija, tačan broj "tridesetica" koji će biti modernizovan do nivoa Su-30SM2 za sada nije određen.

Kako je precizirano, modernizovani avioni će dobiti najsavremeniji motor,  AL-41F-1S, koji se trenutno ugrađuje na serijske avione Su-35, moćniji radar "Irbis", kao i prošireni arsenal oružja klase "vazduh-vazduh" i "vazduh-zemlja", uključujući hipersonično.

"Suhoj" Su-30SM je višenamenski lovac. On može da se koristi i danju i noću, u jednostavnim i kompleksnim meteorološkim uslovima.

Su-30SM se takođe može koristiti za upravljanje grupnim borbenim akcijama za gospodarenje u vazduhu, uništavanje desanta neprijatelja u vazduhu, kao i za sprovođenje vazdušnog izviđanja i uništavanje kopnenih ciljeva u jednostavnim i teškim meteorološkim uslovima.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.