ZAŠTITITI DRŽAVNU IMOVINU!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTITITI DRŽAVNU IMOVINU!

BEOGRAD - Republička direkcija za imovinu i Opštinski javni pravobranilac Starog grada zatražili su od Republičkog javnog pravobranioca da zaštiti državnu imovinu koju koriste Robne kuće „Beograd“. Naime, nacionalizovana imovina koju korist RK vodi se kao državna i ne može se prodavati. Međutim, bez obzira na to, Agencija za privatizaciju je u oglasu za prodaju RK „Beograd“ kao imovinu navela i nacionalizovane objekte koji su sada u svojini Republike Srbije. Kako se navodi u dopisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Direkcije, u imovini koju koriste Robne kuće „Beograd“ ima imovine koja je u državnoj svojini, a koja je pribavljena po osnovu nacionalizacije.

- Prema stavu Pepubličkog javnog pravobranilaštva, nacionalizovane nepokretnosti su u svojini Republike Srbije, nezavisno od činjenice koja lica ta sredstva koriste - piše u dopisu Direkcije.

Kako je za Kurir objasnio Mile Antić, koordinator Mreže za restituciju, u oglasu Agencije za privatizaciju o prodaji RK „Beograd“ navedena i imovina koja je nacionalizovana, a koja se sada vodi kao državna, i nikako se ne može prodati.

- Ovo je dokaz da su RK „Beograd“ koristile imovinu koja je nacionalizovana, a koja se vodi kao državna, a da Srbija nije imala ništa od toga - kaže Antić, i dodaje da je potvrda ovih njegovih reči i zahtev koji je uputio opštinski javni pravobranilac Stari grad:

- On je tražio od republičkog javnog pravobranioca da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitila imovina u Knez Mihailovoj i na Terazijama, koju koriste RK „Beograd“.

Mladen Komadinić, jedan od naslednika zgrade robne kuće u Knez Mihailovoj 5, kaže za Kurir da nekolicina tajkuna uz pomoć neodgovornih pojedinaca iz vlasti pokušava da se dokopa njihove dedovine.

- Naša imovina se i dalje otima, kao da smo u 1945. a ne u 2007. godini - kaže Komadinić.   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.