ZAŠTITIMO ŽENE Stop nasilju nad žrtvama porodičnog nasilja!

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAŠTITIMO ŽENE Stop nasilju nad žrtvama porodičnog nasilja!

Blic je od danas pokrenuo akciju kojom želi da pomogne ženama, žrtvama porodičnog nasilja.

Četiri tačke zaštite žrtava porodičnog nasilja oslanjaju se na model koji sada funkcioniše samo u Somboru. U ovom gradu policija, tužilaštvo i socijalne službe su danonoćno povezane, kako bi se sprečila i najmanja mogućnost da se nasilnici izvuku, kao što je to bio slučaj u Martonošu kod Kanjiže.

Policija, tužilaštvo i socijalne službe su tri ključne tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ovoj borbi, a četvrta bi bila podizanje svesti o ovoj temi kod građana.

Za prve tri tačke "Blic" je dobio podršku potrpedsednice Vlade i predsednice Odbora za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i državnog tužioca Zagorke Dolovec.

Kako bi ova akcija zaživela potrebna nam je i vaša pomoć dragi čitaoci. Zbog toga danas u upotrebu postavljamo i haš tag #zastitimozene sa kojim će svi koji žele da učestvuju i podrže ovu akciju moći da komuniciraju na društvenim mrežama

Ciljevi ove akcije su:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.