Izvor: B92, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'ZASTAVA' PROIZVODI ZA INOSTRANSTVO, USKORO KREDITI

Direktor za logistiku i proizvodnju u 'Zastava automobilima' Dragoljub Radojevic izjavio je za Radio B92 da ce u petak u toj fabrici poceti montaza automobila za sirijskog partnera. Prema njegovim recima, do kraja godine planirano je da sa montaznih traka sidje 5.000 vozila. 'Prvi kontigent vozila za sirijsko trziste u vrednosti od 560.000 evra bice isporucen poslovnim partnerima najkasnije pocetkom oktobra', izjavio je Radojevic. On kaze da ce 14. septembra poceti montaza vozila, 50 automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevno. Isporuka vozila bice obavljena do 26. septembra, naglasava Radojevic. Uporedo sa ovim proizvodnim aktivnostima, montazne trake ce nastaviti normalno da rade. Plan za ovaj mesec je 1.000 vozila, a uporedo s montazom vozila priprema se isporuka 410 vozila u rasklopljenom stanju.

Republicka vlada razmatra mogucnost povezivanja 'Zastave' s mega projektom na kome 'Tojota' radi s francuskim partnerom, grupom 'Pezo-Sitroen', izjavio je za 'Nezavisnu svetlost' Miodrag Savicevic, predsednik Upravnog odbora 'Zastave'. Prema navodima tog nedeljnika, rec je o proizvodnji malog vozila, pocetne serije od 300.000 automobila do 2005. godine. Savicevic je ipak naglasio da je citava prica o poslu s 'Tojotom' na pocetku.

'Zastava' ce od 17. septembra prodavati nova i polovna vozila na kredit na 2 godine, uz ucesce od 20 odsto i kamatu od 9,4 odsto na godisnjem nivou. To su klasicni potrosacki krediti kojih nije bilo ranije, a koje ce 'Zastava' realizovati s 'Vojvodjanskom bankom', filijalom u Kraljevu. 'Zastavina' vozila na ovaj nacin moci ce da kupe svi zainteresovani na teritoriji Sumadije i Pomoravlja, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.