ZARADILI PREKO 10 MILIONA EVRA U GODINI ISTRAGE! Razbijena italijanska mafija - uhapšeno 106 osoba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 19:51

ZARADILI PREKO 10 MILIONA EVRA U GODINI ISTRAGE! Razbijena italijanska mafija - uhapšeno 106 osoba (VIDEO)

Terete se i za prevaru, trgovinu drogom, otmice, falsifikovanje dokumenata, povrede, pretnje, prinudu, pljačku sa nasiljem i ilegalno držanje oružja.

Španska policija je, zajedno sa kolegama iz Italije, razbila italijansku mafiju optuženu, između ostalih zločina, i za pranje više od deset miliona evra od kompjuterskih prevara. Uhapšeno je 106 osoba.

- Organizacija je prala novac za različite italijanske mafijaške klanove, poput Kazamonike, Kamora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napolitana, Nuvoleta i Sakra Korona Unita. Izvršeno je 16 pretresa u Španiji i dva u Italiji. Otkrivena je i plantaža marihuane sačinjena od više od 400 biljaka-  saopšteno je iz španske policije.

Uhapšeni se terete za pripadnost kriminalnoj organizaciji, prevaru, trgovinu drogom, pranje novca, otmice, falsifikovanje dokumenata, povrede, pretnje, prinudu, pljačku sa nasiljem, pljačku sa silom, prevaru iz socijalnog osiguranja i ilegalno držanje oružja.

- Organizacija je imala visok stepen tehničke sposobnosti, što joj je omogućilo da pokrije različite oblike računarskih prevara, kao što su phishing, smishing, vishing, sim svapping, CEO prevare i hakovanja komercijalnih kompanija. Zaradili su više od deset milion evra u jednoj godini istrage. Taj novac je opran preko njihovih kompanija ili putem kripto imovine. Blokirano je 118 bankovnih računa - pojasnila je tamošnja policija.

Ova grupa kriminalaca uspela je da se naseli i uđe u različite slojeve društva: poslovne mreže, advokatske kancelarije i bankarske subjekte, između ostalih. Istrage su takođe omogućile da se potvrdi da je organizacija bila uključena u aktivnosti prostitucije, prodaju oružja, trgovinu drogom, otmice, prevare, krađu identiteta, falsifikovanje dokumenata, zločine protiv socijalne sigurnosti, pored pljački sa silom, premlaćivanja, pa čak i u dva ubistva.

- Količina novca koju su dobili bila je toliko velika da su upravljali stotinama bankovnih računa koje su neprestano otvarali i zatvarali, jednom prilikom su kidnapovali ženu i, nakon što su joj prijetili oružjem, odveli je do bankomata kako bi ukrali sav novac- saopšteno je iz policije.

🚩Golpe policial a la mafia italiana con la detención de 106 personas por blanquear más de 10.000.000€ procedentes de estafas informáticas

Operaban desde el sur de #Tenerife y blanqueaban dinero para clanes mafiosos italianos

Se han realizado 16 registros en #España e #Italia pic.twitter.com/N7WKFp5yXJ

— Policía Nacional (@policia) September 20, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.