ZAR TO SADA RADE I U CRKVI? DA LI IM NIŠTA NIJE SVETO? Novi bizaran trend počeo je da hara među turistima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 20:37

ZAR TO SADA RADE I U CRKVI? DA LI IM NIŠTA NIJE SVETO? Novi bizaran trend počeo je da hara među turistima (FOTO)

Počeli su da spavaju u napuštenim crkvama.
Ljudima su definitivno dosadila klasična putovanja, te u potrazi za adrenalinom i neobičnim iskustvom odlučili su da je vreme za kampovanje u crkvama. Upravo ovakav trend vlada u Velikoj Britaniji, gde su nekorišćene crkve dobile potpuno drugu namenu od prvobitne.
Iako neki navode da je pomalo čudno i prilično nekonvencijalno, "Champing" podrazumeva kampovanje u crkvama koje se ne koriste, u njima turisti mogu da prenoće i istovremeno da pomognu da se one očuvaju i spasu jer sav prihod ide za njihovu obnovu.
Samo ime "Champing" je izvedeno od Church – crkva i Camping – kampovanje, a  samo kampovanje u crkvi podrazumeva rezervaciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.