ZAPUCAO NA LJUDE KOJI SU IŠLI NA KONCERT: Toksikološki nalaz ukazao na dejstvo nedozvoljenih supstanci!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 07:05

ZAPUCAO NA LJUDE KOJI SU IŠLI NA KONCERT: Toksikološki nalaz ukazao na dejstvo nedozvoljenih supstanci!

Počeo je da puca na lokaciji, nekoliko stotina metara od koncerta, prošle subote oko 20.30 uveče.

Muškarac koji je optužen za masovnu pucnjavu u kojoj su ubijene dve a ranjene tri osobe blizu mesta održavanja festivala elektronske muzike u državi Vašington prošlog vikenda, verovao je da se "svet bliži kraju", pokazuju dokumenta o verovatnom uzroku incidenta u koji je uvid imalo više medija.

Pre nego što je te subote 17. juna krenuo na festival Gordž >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << amfiteatar sa svojom devojkom, osumnjičeni Džejms Keli (26) – inače aktivni pripadnik američke vojske iz baze Luis Mekord – navodno je uzeo dozu psihodeličnih pečurki i “imao loše halucinacije”, prenosi “Pipl”.

- Ovo je kraj – rekao je on svojoj devojci više puta, kako prenosi kanal King5 pozivajući se na dokumenta.

Osumnjičeni je navodno mislio da “treba da se odmah vrati u svoju bazu” sa svojom devojkom, prenosi “Sijetl tajms”. Ranije ove nedelje osumnjičeni se pojavio preko video veze iz zatvora radi saslušanja na sudu. Optužen je po dve tačke optužnice za ubistvo i nekoliko tačaka za napad.

Poginule su Brendi Eskamila i Džosilin Ruiz, verenice iz Sijetla, a napadač je potom nastavio da puca nasumice po gomili, kako je rekao Kajl Forman iz kancelarije šerifa okruga Grant.

Pogodio je Endrua Kodru (32) iz Oregona u rame, nakon čega je devojka osumnjičenog Lili Luksić (20) pozvala policiju navodeći da njen dečko ima oružje. Osumnjičeni je nastavio da puca sa devojkom pored sebe. Ranio je Lori Vilijams (61) na koju je ispalio više metaka dok je prilazila u automobilu. Metak je prošao kroz šoferšajbnu, pogodivši je u desnu stranu lica. Tretirana je na licu mesta i puštena.

Dok su vlasti pronašle osumnjičenog i njegovu devojku na polju kod mesta održavanja koncerta, on je okrenuo svoje oružje prema njoj i pogodio je dvaput u donji deo tela. Detektiv Edgar Salazar pogodio je osumnjičenog, nakon čega su ostali nagrnuli u područje i odvojili ga od devojke koja je prevezena u bolnicu i kasnije puštena. Osumnjičeni je takođe hospitalizovan a nakon tretiranja je odveden u pritvor gde je zadržan bez kaucije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.