ZAPREPAŠĆUJUĆA SITUACIJA NA AERODROMU! U prtljagu mu pronašli oko 90 reptila

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 19:26

ZAPREPAŠĆUJUĆA SITUACIJA NA AERODROMU! U prtljagu mu pronašli oko 90 reptila

Češki državljanin pokušao je da izbegne proveru na carini tako što je htio da izađe na izlaz rezervisan za putnike bez robe za prijavljivanje.

Austrijski carinici otkrili su oko 90 gmizavaca pažljivo sakrivenih u prtljagu jednog putnika iz Etiopije, saopštile su danas austrijske vlasti.

Ukupna vrednost tih životinja na tržištu je oko 47.000 eura.

Ministarstvo finansija Austrije navelo je da su životinje zaplenjene 23. maja i da su carinici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bili "zaprepašćeni" kada su pronašli nezaštićene reptile.

Češki državljanin pokušao je da izbegne provjeru na carini tako što je hteo da izađe na izlaz rezervisan za putnike bez robe za prijavljivanje. Međutim, aerodromsko obezbjeđenje ga je primetilo, jer je postojalo i upozorenje da treba bolje proveriti putnike iz Etiopije.

- Neke od zbijenih životinja su već pokazivale znake dehidracije, ali su se sve dobro oporavile - dodalo je ministarstvo koje je objavilo fotografije.

Životinje su odmah poslate u bečki zoološki vrt na lečenje.

Spaseno je ukupno 85 gekona različitih vrsta, dve zmije i dve škorpije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.