ZAPEČAĆENO

Izvor: Kurir, 29.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPEČAĆENO

Predstavnici SRS-DSS-NS-SPS i PUPS na Kalemegdanu potpisali dogovor o formiranju gradske vlasti. Danas zahtev za sazivanje Skupštine

BEOGRAD - Na vrelih majskih 35 stepeni, predstavnici SRS, koalicije DSS-NS i SPS-PUPS juče su potpisali koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti.

Mesto okupljanja bila je „Kalemegdanska terasa“, jer je, kako reče budući zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović, „simbolično da se sporazum koji se tiče Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potpisuje upravo na tvrđavi na ušću Save u Dunav“. I, dok su se novinari, simpatizeri, članovi stranaka, kao i svi koji su se juče oko 12 sati zatekli na terasi ovog beogradskog restorana, gurali ispod malobrojnih suncobrana tražeći osveženje u sokovima i vodi, budući čelnici Beograda sedeli su u debeloj hladovini i pijuckali svoja pića.

Nešto posle 12 sati, kad je okupljena masa, uglavnom novinara, počela da negoduje zbog samog izbora mesta za potpisivanje, pojavili su se Aleksandar Vučić, Andrija Mladenović, Aleksandar Antić i Milan Krkobabić. Nakon kraćeg izlaganja, koalicioni partneri prepustili su svoja mesta predsednicima gradskih odbora, koji su i potpisali sporazum.

U ime SRS to je učinio Nemanja Šarović, u ime DSS Nenad Komatina, zatim predsednik gradskog odbora SPS Miša Petronijević i predstavnik PUPS Tomislav Petronijević.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić rekao je okupljenim novinarima da će novoformirana koalicija sutra zatražiti zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada.

- Sporazum se tiče programskih principa o kojima smo se dogovorili i onoga što planiramo da uradimo za Beograd u narednom periodu. Kadrovska rešenja biće utanačena aneksom, koji još uvek nije potpisan ali biće uskoro - rekao je Vučić. On je istakao da se ne plaši pretnji koje su mu upućene poslednjih dana jer zna da je sve urađeno na „najdemokratskiji mogući način“.

Prihvatanjem glavnog odbora PUPS da se priključi ovoj koaliciji, u budućoj gradskoj skupštini odbornici SRS-DSS-NS-SPS-PUPS imaće 58 od 110 odbornika.

- Odlučili smo da budemo deo koalicije jer je postignut dogovor da će upravo formirana koalicija ispoštovati naša tri zahteva - besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, jednokratnu materijalnu pomoć najugroženijim Beograđanima i pomoć gerontološkim centrima - objasnio je Milan Krkobabić iz PUPS.

Kandidat za predsednika gradske skupštine Aleksandar Antić (koalicija SPS-PUPS-JS) rekao je da su oni „svesni ozbiljnosti situacije“ i obećao da će ova koalicija „odgovoriti na kvalitetan način“.

- Znamo da će ključna vest sa današnjeg događaja biti da će za gradonačelnika Beograda biti izabran Aleksandar Vučić, ali podjednako je važno da naša koalicija ima tim stručnih i odgovornih ljudi - naglasio je Antić i dodao da svi treba da „shvate da su tako građani odlučili“. Predstavnici pomenutih stranaka nisu juče želeli da komentarišu mogućnost formiranja iste koalicije i na republičkom nivou, pod izgovorom da „nisu na tom nivou“, odnosno da su za republičku vlast odgovorni lideri njihovih stranaka.[ antrfile ]

NEMANJA ŠAROVIĆ GRADSKI MENADŽER

Kako je rečeno na jučerašnjem potpisivanju sporazuma, javnost će naknadno biti obaveštena o kadrovskim rešenjima, koja će biti utanačena aneksom ovog sporazuma.

- Dogovorili smo se da zamenik gradonačelnika bude Andrija Mladenović, predsednik gradske skupštine Aleksandar Antić, a kako je najavljeno, mesto menadžera glavnog grada zauzeće Nemanja Šarović iz SRS - istakao je Vučić, koji nije hteo da otkrije ime budućeg gradskog arhitekte. Prema njegovim rečima, u Televiziji Studio B će najverovatnije doći do kadrovskih promena, ali „razgovaraće se sa svima“

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.