ZAPADNI BALKAN JOŠ UVEK TRN U OKU BAJDENU! Pretnja po nacionalnu bezbednost SAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 01:01

ZAPADNI BALKAN JOŠ UVEK TRN U OKU BAJDENU! Pretnja po nacionalnu bezbednost SAD!

Koči se napredak ka efikasnoj i demokratskoj upravi i punoj integraciji u transatlantske institucije

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da u skladu sa Nacionalnim zakonom o vanrednim situacijama ostaje na snazi uredba o vanrednoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

- Dela ekstremističkog nasilja i opstrukcionističke aktivnosti, kao i situacija na Zapadnom Balkanu, koja koči napredak ka efikasnoj i demokratskoj upravi i punoj integraciji u transatlantske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institucije, navedene u ovim izvršnim naredbama, i dalje predstavljaju neobičnu i izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Država - naveo je Bajden u poruci Kongresu, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

On je istakao da je iz tog razloga neophodno nastaviti vanredno stanje koje je proglašeno Izvršnom naredbom 13219 za Zapadni Balkan.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće, izvršna uredba je prvobitno potpisana 26. juna 2001. a zatim je ona naknadno izmenjena Izvršnom uredbom od 28. maja 2003, koja je proširena u okviru Izvršne naredbe 14033 i ostaje na snazi nakon 26. juna 2023. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.