ZAPAD U STRAHU ZBOG OVIH SCENA: Snimci pokrenuli priče o MOĆNOM ORUŽJU, šta to Kina KRIJE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPAD U STRAHU ZBOG OVIH SCENA: Snimci pokrenuli priče o MOĆNOM ORUŽJU, šta to Kina KRIJE (FOTO/VIDEO)

Fotografije nastale tokom noćnih proba za veliku paradu.

Velika količina potpuno novog oružja uočena je tokom nedavnih proba parade povodom 70. godišnjice od osnivanja Narodne Republike Kine. Neko oružje je uspešno identifikovano, ali o ostalima može samo da se spekuliše.

Tokom noćne probe, nastao je veliki broj fotografija i video-snimaka koje su napravili turisti. Snimci su brzo osvanuli na društvenim mrežama, gde su odmah pokrenute spekulacije o tome šta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na njima vidi.

Neke od mašina bilo je lako pogoditi, poput novog kineskog lakog tenka tip 15. Taj tenk, napravljen za planinsko ratovanje, svoju premijeru će imati na paradi.

Tip 15s i tip 99A pojavili su se u novim pustinjskim kamuflažama. Ta promena u odnosu na tradicionalni šumski dezen možda predstavlja signal da se Peking sprema za nove oblasti u kojima će angažovati svoju vojsku.

Rehearsal from the ground in Beijing for the upcoming military parade marking the 70th anniversary of the People’s Republic of China on October 1–Type 99 main battle tank, Type 15 light tank, Type 04 infantry fighting vehicle (IFV), Type 05 amphibious IFV for Chinese Marine Corps pic.twitter.com/5FmjY5YkC8

— Simon Chen, MD (@simonbchen) September 15, 2019

Mnoga druga vozila bila su prekrivena ciradama u pokušaju da se održi napetost uoči same parade.

おぉ pic.twitter.com/S6FxP9DjoN

— OedoSoldier (@OedoSoldier) September 15, 2019

Među njima je uočen veliki objekat nalik torpedu. Spekuliše se da je reč o podvodnom dronu, odnosno autonomnoj podmornici. Kina je tokom proteklih nekoliko godina testirala razne podvodne dronove za nadzor, ali su oni dosad bili znatno manji po gabaritu u odnosu na uočeni uređaj. Veličina otvara mogućnost da ovaj dron bude u stanju da nosi i neko naoružanje.

このAUV、めっちゃでかいじゃん pic.twitter.com/YBdIycOPM1

— OedoSoldier (@OedoSoldier) September 14, 2019

Još jedan misteriozan predmet koji je snimljen na probi parade bilo je ravno vozilo sa istaknutim motorom. Moguće je da je reč o hipersoničnom glajderu.

このAUV、めっちゃでかいじゃん pic.twitter.com/YBdIycOPM1

— OedoSoldier (@OedoSoldier) September 14, 2019

Sledeći bi mogao da bude lanser raketa. Moguće je da reč i o sistemu MRSL, koji je sličan ruskim mašinama "BM-30 Smerč"?

新型遠距離ロケット砲か pic.twitter.com/6r9mQcqu5p

— OedoSoldier (@OedoSoldier) September 15, 2019

Zatim, snimljen je i dron u obliku krila, a najverovatnije je u pitanju jurišni dron "liđijan".

Some interesting technics from the rehearsal of the parade in Beijing..

New supersonic\hypersonic UAV ?

DF-17 with hypersonic glide vehicle ?

Launcher for ASM\LACM

Launcher for UAV-kamikaze? pic.twitter.com/PN4c9bEBVa

— Yuri Lyamin (@imp_navigator) September 15, 2019

Velika parada biće održana 1. oktobra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.