ZAPAD SPREMA NOVI UDAR NA RUSIJU? Čak 18 mogućih sporazuma je otišlo niz vodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 21:39

ZAPAD SPREMA NOVI UDAR NA RUSIJU? Čak 18 mogućih sporazuma je otišlo niz vodu

Da li je ovo kraj bilo kakve saradnje Rusije i Zapadnih zemalja?

Pregovori predstavnika Rusije i Ukrajine u proleće 2022. godine, u kojima je kao posrednik učestvovao tadašnji izraelski premijer Naftali Benet, prekinuti su na inicijativu zapadnih zemalja, saopštio je Benet u intervjuu izraelskom 12 kanalu

- Benet je detaljno govorio o svom učešću u pregovorima nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, o ličnim kontaktima sa ruskim liderom Vladimirom Putinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, kao i sa liderima vodećih zapadnih zemalja ─ predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Kako je istakao, stavovi zapadnih lidera bili su podeljeni u pogledu daljih koraka.

- Vidite, svaki lider ima svoj pristup. Mogu se podeliti lideri na one koji se pridržavaju linije: „Moramo da odbijemo Putina i na one koji kažu: „Hajde, svi smo mi gubitnici u ratu". Boris Džonson se zalagao za radikalnije mere, a Makron i Šolc su bili pragmatičniji. Bajden je podržavao oba pristupa - prisećao se Benet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.