ZAPAD POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE SRBIJU KORISTEĆI TEHNIKU MAJDANA: Rusija potvrdila slutnje građana i osudila nasilje opozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2023, 10:24

ZAPAD POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE SRBIJU KORISTEĆI TEHNIKU "MAJDANA": Rusija potvrdila slutnje građana i osudila nasilje opozicije

Ruske obaveštajne službe imale su dobru saradnju sa srpskim i obavestile ih o planovima za eskalaciju nasilja ispred Skupštine grada Beograda.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je danas poslednje nemire u Beogradu koji su usledili nakon poslednjih parlamentarnih i gradskih izbora.

Očigledno je da kolektivni Zapad koristi tehniku "Majdana" kako bi destabilizovao situaciju u Republici Srbiji, rekla je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, striktno poštovanje Ustava zemlje, poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina je moguća reakcija u ovoj situaciji, prenose "RIA Novosti".

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć za TV Pink da su ruske službe bezbednosti upozorile srpske kolege da se spremaju neredi u Beogradu.

Ona se zatim javno zahvalila ruskoj službi na upozorenju i podvukla da su mnogi tu vest opisali kao "dezinformaciju", iako se ispostavilo da su informacije dobijene od Moskve istinite. Tokom dana, očekuje se i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarati sa Ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o novonastaloj situaciji.

Srpski politički vrh poručuje da će država biti odbranjena i da će "izgrednici odgovarati pred zakonom". Deo opozicije juče je, takođe, istupio protiv demonstranata koji su napali zgradu Skupštine Beograda, objasnivši da je u toku pokušaj destabilizacije zemlje.

Ipak, grupa studenata i mladih za danas je najavila nove proteste u vidu šestočasovne blokade na dve lokacije u Beogradu. Blokada saobraćajnica počeće u 12 i trajati do 18 sati, prenose mediji.

(Srbija Danas/RT Balkan)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.