ZAPAD JE AGRESIVAN, NJEGOVA DOMINACIJA SE BLIŽI KRAJU Lavrov otkrio zbog čega je to tako i šta se dešava u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 16:09

"ZAPAD JE AGRESIVAN, NJEGOVA DOMINACIJA SE BLIŽI KRAJU" Lavrov otkrio zbog čega je to tako i šta se dešava u svetu

Došlo je do drastičnog skoka

Agresivnost zapadnih partnera na međunarodnoj sceni proističe iz svesti da se svet kreće ka policentričnom ustrojstvu, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Agresivnost (zapadnih partnera na međunarodnoj sceni) proizlazi iz svesti o tome da se dominacija istorijskog Zapada koja traje više od 500 godina privodi kraju - rekao je ruski ministar u okviru vebinara "Spoljna politika Rusije: uspesi, izazovi, zadaci i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << perspektive".

Prema njegovim rečima, svet se kreće ka policentričnom ustrojstvu: došlo je do drastičnog skoka u razvoju Kine, Indije i drugih zemalja, u Africi su se pojavile zemlje sa "legalnim interesima u cilju jačanja svog prisustva na međunarodnoj sceni", rekao je Lavrov.

- Proces se odvija u istorijski ispravnom pravcu, jer što više takvih igrača i što više ima ravnoteže u svetskom sistemu to smo bliži prvobitnoj zamisli osnivača UN - rekao je ruski ministar i dodao da je u Povelji svetske organizacije precizirano da se sva pitanja moraju rešavati mirno, kolegijalno i bez pokazivanja nepoštovanja suvereniteta neke zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.