ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA: Izraelska vojska objavila snimak presretanja Hamasove rakete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 13:25

ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA: Izraelska vojska objavila snimak presretanja Hamasove rakete (VIDEO)

Oružani sukob u pojasu Gaze ušao je u peti dan, a broj mrtvih i ranjenih raste i nema naznaka da će situacija početi da se smiruje.

Odbrambene snage Izraela objavile su na društvenim mrežama da je raketa koju je Hamas lansirao na Izrael oborena i da je pala u pojasu Gaze.

- Zaustavili smo ih pre nego što su uspeli.

A Hamas terror squad was about to launch more rockets from Gaza into Israel.

We stopped them before they could. pic.twitter.com/d7TRrS4yxz
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Israel Defense Forces (@IDF) May 14, 2021

Nekoliko dana traju sukobi velikih razmera između Izraelaca i Hamasa na ulicama istočnog Jerusalima. Sve je počelo tokom obeležavanja Ramazanskog posta i molitva koje su muslimanski vernici obavljali kod džamije Al-Aksa. Tada su bili napadnuti od strane desničarskih jevrejskih grupa, a potom se umešala i izraelska policija u ceo konflikt, koji je ishodovao stotinama ranjenih i uhapšenih Palestinaca. Bilo je povređenih i na izraelskoj strani.

Odbrambene snage Izraela poslednjih dana rasporedile su dodatne kopnene trupe na granicu uoči potencijalnog upada, ali još uvek nije doneta odluka da se nastavi sa takvom akcijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(UŽIVO) IZRAEL NAPADA HAMAS IZ VAZDUHA Pogođeno na destine meta, gađali mornaricu u Gazi i skladišta oružja, ARAPSKI SVET NA NOGAMA (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Maj.2021

Oružani sukob Izraela i palestinskih ekstremista u pojasu Gaze ušao je u peti dan, a broj mrtvih i ranjenih raste i nema naznaka da će situacija početi da se smiruje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.