ŽAO MI JE Kralj Čarls Treći se prvi put obratio javnosti nakon objave da ima RAK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 10:05

"ŽAO MI JE" Kralj Čarls Treći se prvi put obratio javnosti nakon objave da ima RAK (VIDEO)

Sastao se sa sinovima

Prvi put otkako je javnost saznala da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak, oglasio se kralj lično i to povodom obeležavanja 50 godina nezavisnosti države Grenade, prenosi The Sun. Poslao im je "čestitke toplih i dobrih želja".

Rekao je da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posetio pre pet godina.

- Mogu samo da kažem koliko mi je žao što ne mogu lično da budem sa vama kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi obeležili ovu važnu prekretnicu - rekao je kralj.

Juče se prvi put javnosti obratio i njegov sin princ Vilijam. Na gala večeri organizovanoj u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji Air Ambulance Charity, čiji je pokrovitelj princ Vilijam, prvi put se oglasio o očevom zdravstvenom stanju.

- Želim da se zahvalim svima na podršci - kratko je rekao princ Vilijam, preneo je Daily Mail. Njegov otac sada boravi u Sandringhamu, gde je otišao nakon prvog tretmana lečenja i nakon što se sastao sa mlađim sinom, princom Harijem. Kralj Čarls je lično pozvao svoje sinove kako bi ih obavestio o svom zdravstvenom stanju, a dan nakon što su razgovarali Hari je iz Amerike doputovao u London i odjurio kod oca.

Zajedno su proveli 45 minuta u razgovoru, a Hari se navodno, posle noći provedene u hotelu vratio u Kaliforniju svojoj supruzi Megan Markl i njihovoj deci Arčiju i Lilibet. Očekivalo se kako će se Hari sastati i s Vilijamom pa su postojale nade kako će se braća pomiriti, ali to se ovaj put nije dogodilo.

Inače, kralj je već započeo s lečenjem. Palata je saopštila da je kralj dobro i na celu situaciju gleda pozitivno nakon što mu je dijagnostikovan rak. Kako piše Daily Mail, kraljeva bolest je rano uočena i prognoze su dobre. 

- Njegovo Veličanstvo je zahvalno svom medicinskom timu na njihovoj stručnoj pomoći i brzoj intervenciji, potpuno je pozitivno u vezi njegovog lečenja pa se raduje potpunom povratku na javnu dužnost što je pre moguće. Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi lekari su vrlo, vrlo pozitivni - rekao je porodični prijatelj.

Čarls je telefonom obavestio o tome užu porodicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.