ZANIMLJIVO OTKRIĆE Ovce mogu da prepoznaju ljude sa fotografije

Izvor: Blic, 08.Nov.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZANIMLJIVO OTKRIĆE Ovce mogu da prepoznaju ljude sa fotografije

Ovce imaju sposobnost da prepoznaju ljudska lica sa fotografija na kompjuterskim monitorima, pokazalo je istraživanje Univerziteta Kembridž.

Naučnici su naveli da bi proučavanje sposobnosti ovaca da prepoznaju lica moglo da bude značajno u istraživanju Hantingtonove bolesti i drugih poremećaja ljudskog mozga.

Istraživanje je pokazalo da ovce mogu da prepoznaju lica svojih pastira bez bilo kakvog vežbanja. Među osobama čije su prepoznavanje ovce uvežbavale, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila su lica bivšeg predsednika SAD Baraka Obame i britanske glumice Eme Votson.

Profesor DŽeni Morton rekla je da ovce imaju napredne sposobnosti prepoznavanja lica, u poređenju s takvim sposobnostima ljudi i majmuna.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu "Rojal sosajeti open sajens".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.