ZAMALO PALO HAPŠENJE ZBOG JUGOSLOVENSKE ZASTAVE U BERLINU: Policija pomislila da je ruska

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 12:16

ZAMALO PALO HAPŠENJE ZBOG JUGOSLOVENSKE ZASTAVE U BERLINU: Policija pomislila da je ruska

Policija zaustavila starijeg muškarca sa zastavom Jugoslavije u Berlinu.

Nemačka policija je pored spomenika palim sovjetskim vojnicima nedaleko od Brandenburške kapije u Berlinu u ponedeljak zaustavila starijeg muškarca sa zastavom Jugoslavije, za koju su oni mislili da je ruska

Vlasnik zastave je policiji objasnio da je reč o jugoslovenskoj zastavi, čije isticanje, za razliku od ruske, nije zabranjeno na Dan pobede nad nacizmom.

- Zastava je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izdaleka izgledala kao ruska. Hteli smo da sprečimo da se zbog nje dogode sukobi s okupljenim Ukrajincima - rekao je jedan policajac za ,,Berliner cajtung".

On je dodao da se još proverava da li se radi o ,,svesnoj provokaciji".

Policija je, inače, i prošle i ove godine zabranila isticanje ruskih i ukrajinskih zastava prilikom okupljanja na Dan pobede u Berlinu.

U subotu je upravni sud ukinuo zabranu za ukrajinske zastave, ali je isticanje ruske ostalo kažnjivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.