ZAKON ISLAMISTA: Bičevanje za brak sa raspuštenicom

Izvor: Kurir, 20.Maj.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKON ISLAMISTA: Bičevanje za brak sa raspuštenicom

DAMASK - Sud islamističkih pobunjenika u severnom sirijskom gradu Sarakeb, osudio je na javno bičevanje dvojicu muškaraca, jer su suprotno šerijatskom zakonu bili uključeni u venčanje mlade raspuštenice, obelodanjeno je u formi video zapisa na internetu.

U video zapisu je pokazano čitanje presude na sudu koji je utvrdio da je stariji od dvojice muškaraca, kriv jer je mlađem odobrio da uđe u brak sa njegovom ćerkom koja se razvela pre manje od tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << meseca, prenela je agencija Rojters.

Starešina suda islamskih pobunjenika naveo je da bi, u normalnim uslovima, njih dvojica bila kažnjena smrću, ali zbog dvogodišnjeg rata u Siriji, sud je izrekao kaznu od 50 udaraca bičem za starijeg i 40 udaraca za mlađeg muškarca.

Na snimku se vidi kako dvojica leže na zemlji, dok maskirani izvršilac premlaćuje jednog, pa drugog.

Među pobunjenicima u Siriji su pretežno suniti koji se bore protiv vlasti Alavita koji čine većinu režima predsednika Bašara al-Asada.

Vremenom na teritoriji pod njihovom kontrolom vlast je poprimila islamistički ton i pobunjenici uspostavljaju sudove koji primenjuju šerijatski zakon, čemu se suprostavlja manjina druge veroispovesti - hrišćani, Druzi i Alaviti.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sirija: Bičevani zbog raspuštenice

Izvor: B92, 20.Maj.2013

Damask -- Sud islamističkih pobunjenika u sirijskom gradu Sarakeb, osudio je na javno bičevanje dvojicu muškaraca, jer su bili uključeni u venčanje mlade raspuštenice...U video zapisu obelodanjenom na internetu, pokazano je čitanje presude na sudu koji je utvrdio da je stariji od dvojice muškaraca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.