Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022, 13:06

ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Poznato kad novi odbornici sedaju u skupštinske klupe

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević sazvao je konstitutivnu sednicu novog saziva gradskog parlamenta za 11. jun.

Konstitutivna sednicapodrazumeva da odbornici biraju predsednika Skupštine grada, zamenika predsednika, sekretara i zamenika sekretara.

- U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, poštujući rokove kojima je predviđeno da predsednik Skupštine grada iz prethodnog saziva, u roku od 10 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od dana objavljivanja Rešenja o dodeli odborničkih mandata, pokreće proceduru za konstituisanje novog saziva skupštine, doneo sam odluku da sazovem konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda, koja će se održati 11. juna 2022. godine - naveo je Nikodijević.

Do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom predsedava najstariji odbornik novog saziva Skupštine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.