ZAHVALAN SAM TIJANI I BOGU ŠTO IMAM PRILIKU DA MENJAM STVARI Potresna ispovest Igora Jurića na godišnjicu smrti ćerke: Vreme ipak ne leči sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 21:32

"ZAHVALAN SAM TIJANI I BOGU ŠTO IMAM PRILIKU DA MENJAM STVARI" Potresna ispovest Igora Jurića na godišnjicu smrti ćerke: Vreme ipak ne leči sve

Od kada je ostao bez Tijane, Igor Jurić je pokrenuo rad fondacije koja nosi njeno ime.

Tijana Jurić (15) je živela u Subotici, a često je odlazila u Bajmok kod bake i deke. Kobne večeri, u noći između 25. i 26. jula u društvu vršnjaka bila je na terenima Sportskog centra "Rata". Prema kući je pošla u društvu drugarice i druga, ali kada je u blizini kuće primetila da nije vratila drugaru duksericu odlučila je da se vrati na "Ratu".

Tada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Tijani gubi svaki trag i u samo sedam minuta od poslednjeg viđenja niko narednih 13 dana nije znao gde je i šta se dogodilo s njom. Dani su prolazili, cela Srbija se podigla na noge, a tragična vest je stigla 7. avgusta 2014. godine. Tijana je ubijena, a za njeno ubistvo je uhapšen Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- Ono što stalno govorim jeste da je u slučajevima kada izgubiš dete vreme najveći neprijatelj. Zahvalan sam Tijani i Bogu, što imam priliku da menjam stvari u našoj zemlji - ovim rečima Igor Jurić, otac Tijane, započinje svoju priču na godišnjicu ćerkine smrti.

I danas, posle devet godina, otac Tijane Jurić ističe da vreme ipak ne leči sve.

- Ono što stalno govorim jeste da je u slučajevima kada izgubiš dete vreme najveći neprijatelj. Kako kažu da vreme leči sve, to je sve suprotno u slučajevima kada ostaneš bez deteta. Uspeli smo da tu bol preusmerimo u pozitivnu energiju i da podignemo svest građana o problemima koji se tiču bezbednosti naše dece - priča Igor Jurić.

 Zalagao se i uspeo je da u Krivični zakonik Srbije uvede kaznu doživotnog zatvora za ubice dece i to bez uslovnog otpusta.

- Činjenica je da nakon tragedija koja se desila u "Ribnikaru" ipak u tome nismo uspeli skroz. Tijana, Anđelina, Ivana, svako dete iz "Ribnikara" je dokaz da moramo da nastavimo da se borimo. Kakvo sam obećanje dao Tijani, takvo obećanje dajem i svakom detetu, da će ova borba trajati sve dok sam živ - priča Jurić.

Takođe, hrabri otac tragično izgubljene devojčice se zalagao i za izmene Zakona o policiji, koja podrazumeva da je policija u obavezi da krene u potragu po samoj prijavi nestanka,

Jurić se borio i da Srbija uvede "Amber Alert“, sistem po kome se u potragu za detetom kreće odmah i u koji se uključuje veliki broj ljudi i institucija što omogućava bolju potragu za nestalim detetom. U tome je i uspeo, a "Amber Alert" će zaživeti u Srbiji novembra ove godine.

- Zahvalan sam Tijani i Bogu, što imam priliku da menjam stvari u našoj zemlji, ja sam to dobio zahvaljujući Tijani i to je breme koje sam spreman da nosim - rekao je Igor Jurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.