ZAHAROVA: Situacija u Crnoj Gori je očigledno nepovoljna za Ruse!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHAROVA: Situacija u Crnoj Gori je očigledno nepovoljna za Ruse!

Rusija ne isključuje moguće provokacije ruskih građana u Crnoj Gori

, njihovo hapšenje pod sumnjivim okolnostima ili izručenje trećim zemljama, izjavila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Situacija u Crnoj Gori je očigledno, nepovoljna za Ruse - rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Prema njenim rečima, s obzirom na pogoršanje bilateralnih odnosa, koje je isprovocirala Podgorica, očekivanog članstva Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gore u NATO-u u bliskoj budućnosti i odluke crnogorskih vlasti da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, Rusija primećuje u Crnoj Gori talas antiruske histerije.

- Primećujemo rastući negativan odnos prema ruskom biznisu i našim državljanima, pokušaj podsticanja neprijateljskog raspoloženja prema Rusiji i njenim državljanima - dodala je Zaharova.

Ona je rekla da Rusija ne isključuje moguće provokacije, hapšenja pod sumnjivim okolnostima i pokušaj isporučivanja ruskih građana trećim zemljama, pre svega SAD.

- U tom kontekstu, nedavna odluka Podgorice da produži bezvizni režim našim državljanima do 90 dana je trik kojim ne može da sakrije odnos prema Rusiji a koji je oblikovan da bi zadovoljio Zapad - rekla je Zaharova i pozvala ruske državljane da ovo uzmu u obzir.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.