ZAHAROVA OTKRILA SUDBINU SVOJIH PREDAKA: Evo gde su bili za vreme Drugog svetskog rata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 11:45

ZAHAROVA OTKRILA SUDBINU SVOJIH PREDAKA: Evo gde su bili za vreme Drugog svetskog rata!

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ispričala je o učešću svojih predaka u Drugom svetskom ratu

- Moj deda Jurij Zaharov bio je tenkista, završio je rat kao komandir izviđačkog bataljona. On je bio nagrađen medaljom za hrabrost - rekla je Zaharova.

- Drugi deda, Vladislav Mačuk, bio je komandir automobilske čete koji se borio u redovima Volhovskog i Drugog ukrajinskog fronta, nagrađen ordenom Crvena zvezda. Moja baba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bila pozadinac, radila u fabrici u Permu, gde su se pravile granate - ispričala je ona.

Zaharova je naglasila da ta generacija rat nije posmatrala kao podvig, već kao deo života, sudbine.

- Danas nas sve više pogađa egoizam. Fokusirani smo samo na lične probleme. U životu treba misliti o drugima, o tome kako da se pomogne najbližima, ne samo u kritičnom trenutku, već svakodnevno. To je svojstvo koje treba da preuzmemo od veterana - rekla je Zaharova.

Što se tiče problema revizije istorije, Zaharova je priznala da se pre nekoliko godina ovo pitanje nije činilo tako ozbiljno.

- Ali, nažalost, ovaj proces je u punom jeku i sa njim se moramo suočiti sada, u suprotnom kasnije ništa nećemo moći da uradimo. Moramo sačuvati istorijsko pamćenje i ne dozvoliti da se izda sećanje na prošle generacije - naglasla je Zaharova.

Prema rečima portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova, jedan od načina da se sačuva istorijsko pamćenje može biti stvaranje pokreta predstavnika omladine Rusije i SAD.

- Samo treba pronaći mlade ljude u SAD koji su svesni stvarnih događaja iz tih godina - dodala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.