ZAHAROVA OPLELA PO KURTIJU KAO NIKO DO SADA! Jučerašnje krvoproliće je direktna i neposredna posledica kursa takozvanog premijera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2023, 20:05

ZAHAROVA OPLELA PO KURTIJU KAO NIKO DO SADA! "Jučerašnje krvoproliće je direktna i neposredna posledica kursa takozvanog premijera!"

Zaharova bez dlake na jeziku o Kurtiju i njegovom teroru nad Srbima

Zaoštravanje situacije na KiM, koje je dovelo do krvoprolića, posledica je politike "premijera" samoproglašene republike Aljbina Kurtija koja ima za cilj da rasplamsa sukob i očisti teritoriju pokrajine od Srba, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Jučerašnje krvoproliće je direktna i neposredna posledica kursa takozvanog "premijera" Aljbina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurtija sa ciljem rasplamsavanja sukob i čišćenja teritorije regiona od Srba - navodi se u komentaru Zaharove, objavljenom na sajtu ruskog MIP-a.

- Njegovi pokušaji da eskalacijom situacije izazove dodatni pritisak Zapada na rukovodstvo Srbije kako bi naterao Beograd da prizna "nezavisnost" Kosova stalna su igra sa vatrom, koja je, kako vidimo, preskupa i dovodi ceo region Balkana do opasne ivice - dodala je Zaharova.

Ona je istakla da je „policija” kosovskih Albanaca sistematski izvodila kaznene operacije protiv srpske zajednice i da se nije bavila isključivo zastrašivanjem građana.

- Postoji direktna pretnja od nastavka etničkog čišćenja, koje su ranije praktikovali albanski ekstremisti na Kosovu - naglasila je Zaharova.

- Uvereni smo da se put stabilizacije i dugoročnog rešenja na Kosovu odvija isključivo kroz sveobuhvatnu primenu temeljne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i Briselskih sporazuma Beograda i Prištine iz 2013. i 2015. godine - zaključila je Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.