Izvor: Blic, 30.Dec.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAGREVANJE ZA DOČEK Zatvorene ulice oko Skupštine, rigorozna kontrola, čekajući "Zanu" svi navalili na ROŠTILJ

Prostor oko Doma Narodne skupštine, od Bulevara kralja Aleksandra do Terazija na jednoj, odnosno Terazijskog tunela na drugoj strani, zatvoren je za saobraćaj u 19.20, a sve zbog prednovogodišnjeg koncerta na kojem će večeras Beograđane, ali i mnogobrojne turiste zabavljati grupe "Zana" (21.00) i "Van Gog" (22.00), te Željko Samardžić (23.30).

Posetioci počinju da pristižu u sve većem broju. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, ima mladih, ali i čitavih porodica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na temperaturi od samo dva stepena u plusu, nekoliko hiljada ljudi već uveliko đuska uz hitove "Zane" kojoj je pripala čast da otvori ovu veliku dvodnevnu žurku u centru Beograda.

ZATVORENO SVE OKO SKUPŠTINE

Vozila više ne mogu da idu kroz Bulevar kralja Aleksandra (između Resavske i Takovske), Trg Nikole Pašića (do Terazija), Dečansku (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) kao i ulicama Kneza Miloša i Takovskom (na delu od Kralja Milana do Kosovske). O svim promenama u saobraćaju pročitajte detaljno OVDE.

POSTAVLJAJU SE BETONSKE BARIJERE

Počelo je postavljanje betonskih barijera na prilazima Trgu Nikole Pašića iz pravca Terazija. Istih onih koje su pre nekoliko dana postavljene u Knez Mihailovoj ulici. Jednostavno, ništa se ne prepušta slučaju, a evo svih preduzetih BEZBEDNOSNIH MERA.

STROGA KONTROLA NA ULAZIMA

Posetioci do koncertnog prostora mogu da uđu iz sedam pravaca, kroz sedam ulaza, a na svakom od njih prolaze rigoroznu kontrolu. Ne dozvoljava se unošenje staklenih flaša ni staklenih parfema, kao ni bilo kojih drugih stvari koji mogu povrediti nekoga.

Na svakom ulazu se nalazi desetak redara i pripadnici policije.

STRANCI NAŠLI NOVU ATRAKCIJU

Na Trgu Nikole Pašića najveća atrakcija strancima je natpis Beograd koji je ove godine prvi put postavljen pored fontane. Mnogi zastaju tu i slikaju se, baš kao i ispod obližnje jelke.

VODA 120, PLJESKAVICA 250 DINARA

I ove godine su postavljeni štandovi sa osveženjem, ali i domaćim roštiljem. Pljeskavica košta 250 dinara, gurmanska 300, bela vešalica 400, a dimljena 450.

Kada su pića u pitanju, za flašicu vode treba izdvojiti 120 dinara, koka-kola je 145, pivo od 160 do 220, a najskuplje je vino od 300 dinara.

- Naši jedu obične pljeskavice, a stranci uglavnom traže gurmansku - kažu prodavci.

SUTRA "BALKANIKA", "ČORBA" I LUKAS

Podsetimo, glavna žurka i doček Nove 2018. godine biće organizovan sutra (nedelja), takođe ispred Doma Narodne skupštine. Posetioce će zabavljati grupe "Balkanika" i "Riblja čorba", a tačku će na prelazu iz stare u novu godinu staviti Aca Lukas.

ŠALJITE NAM FOTKE SA DOČEKA

Dragi čitaoci,

pošaljite nam fotografije kako ste vi dočekali Novu godinu, bilo da ste sa vašim najbližima bili u kućnom ambijentu ili se provodili po trgovima, klubovima, diskotekama, kafanama...

Sve fotografije možete da šaljete na mejl beogradska@ringier.rs ili na Viber (065)333-4-961.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAGREVANJE ZA DOČEK Đuskanje uz "Zanu", pa okrepljenje uz ROŠTILJ

Izvor: Blic, 30.Dec.2017

Na prostoru ispred Doma Narodne skupštine počela je velika, dvodnevna, novogodišnja žurka. Beograđane, ali i mnogobrojne turiste večeras će zabavljati grupe "Zana" i "Van Gog" (22.00), te Željko Samardžić (23.30)...Posetioci su još oko 20 časova počeli da pristižu, a iz sat u sat sve ih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.