ZAEV NAJAVIO VELIKE PROMENE, PA PORUČIO: Vlada na čijem sam čelu preuzela je odgovornost koju niko nije

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAEV NAJAVIO VELIKE PROMENE, PA PORUČIO: "Vlada na čijem sam čelu preuzela je odgovornost koju niko nije"

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je da je vlada na čijem je čelu uspela da preuzme odgovornost koju niko nije preuzeo u poslednje tri decenije.

Zaev je, na forumu povodom obeležavanja dve godine od formiranja njegove vlade, istakao da je vlada uspela da zatvori sva otvorena pitanja.

- Očuvali smo makedonski jezik i makedonski identitet. Sada naši građani čekaju jasan potez Evropske unije. Jedinstveno što nas zanima je budućnost. Vreme je da pokažemo svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan drugačiji Balkan, gde su susedi prijatelji, fokusirani ka napretku društva. Pogledom u prošlosti možemo samo da gubimo - kazao je Zaev.

- Sutra počinje dvodnevni sastanak NATO i nama je pripala čast i privilegija da bude održan kod nas. Velika je razlika gde smo bili pre dve godine, a gde smo sada - istakao je makedonski premijer.

Zaev je naveo da je njegova vlada izabrala budućnost, a ne izolaciju i da je velika razlika gde je bila zemlja u prethodnom periodu, a gde je sada.

Zamenik premijer za evropske integracije Bujar Osmani je najavio da će 2019. godina biti istorijska godina koju generacije čekaju 20 godina, zato što će u junu ili julu biti usvojena odluka o početku pristupnih pregovora sa EU.

Na forumu povodom dve godine od formiranja vlade na čelu sa Zoranom Zaevim prisustvovali su predstavnici građanskog sektora, akademske zajednice, koji su debatovali nakon uvodnih izlaganja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.