ZABRINJAVAJUĆE: Iran upozorava i zahteva prekid sukoba u Gazi! Krivi SAD za sve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 16:03

ZABRINJAVAJUĆE: Iran upozorava i zahteva prekid sukoba u Gazi! Krivi SAD za sve!

Iranska revolucionarna garda preti.

Brigadni general, Mohamed Reza Nakdij, komandant Iranske revolucionarne garde upozorava SAD da Sredozemno more može biti zatvoreno, ukoliko ne prestanu sa svojim saveznicima da čine zločine u Gazi.

Upozorenje komandanta Iranske revolucionarne garde prenosi polu-zvanična novinska agencija Tasnim, u kojem se izjavljuje da se uskoro može očekivati „zatvaranje Sredozemnog mora, Gibraltarskog moreuza i drugih plovnih puteva“, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

Rojters navodi da Iran podržava Hamas u ratu sa Izraelom, i da optužuje Izrael za zločine u gazi, gde je tokom višenedeljnih bombardovanja poginulo nekoliko hiljada ljudi.

Veliki broj ljudi je evakuisan ili proteran, ili je morao da napusti svoje domove, u pojasu Gaze, gde se vode intenzivne borbe Izraelskih odbrambenih snaga i Hamasa.

Kao znak podrške Hamasu i palestincima, i u znak odmazde prema Izraelu, pro-iranske grupe iz Jemena su napadale trgovačke brodove koje su prolazile kroz crveno more.

Zvaničnici Bele kuće su izjavili da je Iran jedan od najodgovornijih za dešavanja u crvenom moru, i u napade na trgovačke brodove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.