ZABRANA ZA VOJNI KAMP ZA DECU Policija kasno sinoć ušla u kamp na Zlatiboru i ZATVORILA GA

Izvor: Press, 17.Avg.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRANA ZA VOJNI KAMP ZA DECU Policija kasno sinoć ušla u kamp na Zlatiboru i ZATVORILA GA

Policija je kasno sinoć ušla u omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru, gde su u vojnim uniformama mladi prethodnih dana, po uzoru na ruske kampove učili razne vojne veštine i baratali replikala oružjem - i zatvorila ga.
Foto:blic
- Kamp na Zlatiboru više ne postoji - potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i objasnio da je dao nalog za njegovo raspuštanje zbog moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti.
Kako je dodao, prioritet je da deca budu bezbedna i da se bezbedno vrate kućama.
- To je i učinjeno. U ovom trenutku u toku su završne faze rasklapanja tog kampa, tako da on više ne postoji - zaključio je Stefanović.
Tu informaciju za "Blic" je potrvrdio i Željko Vukelić, organizator ovog kampa, koji je prethodnih dana u javnosti izazvao oprečne reakcije.
- Desilo se što se desilo. Dobili smo zabranu od užičke policije. Oni su kasno sinoć, oko 22 sata, došli do kampa, i tražili da ga zatvorimo - rekao je Vukelić.


Kako je naveo, održavanje kampa je inače bilo prijavljeno policiji kao javni skup, "sve po zakonima ove zemlje".
Vukelić je kazao i da je dvadesetak policajaca sinoć oko 22 sata došlo do kampa, da su se deca koja u njemu borave uplašila.
- Još uvek smo ovde, polako se pakujemo - kaže on za "Blic".
Vučić: Država to neće tolerisati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ono što se zbivalo na Zlatiboru u dečijem vojnom kampu, nama kao zemlji nije potrebno i poručio da država to neće tolerisati.
-  Ma koliko bilo nepopularno to nije Srbija budućnosti, nije Srbija kakvom želimo da se ponosimo. Roditelje molim da kada to i rade, ne rade u uniformama. A to su divna deca, sutra mogu i da budu dobri vojnici, ali zna se kad je vreme za vojsku, kad za učenje i školu - rekao je Vučić i dodao da o neodgovornim političarima, koji su to organizovali, ne želi da govori:
- Zamislite šta bi radili da su na vlasti, sačuvaj me bože takve države - rekao je Vučić.


Ovaj kamp na Zlatiboru, koji je trebalo da bude zatvoren u nedelju, u žižu javnosti je došao pre nekoliko dana. Naime, u njemu su deca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, orhentiring, ali i da rukuju replikama oružja, eksplotivnim napravama u vidu petardi...

Kamp su organizovale srpske i ruske veteranske i patriotske grupe. Inače, ovakvi kampovi nisu nepoznanica u Rusiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.