ZABIRAKADIRAO SE, PA OTVORIO VATRU SA BALKONA: Doneta odluka o Balkancu koji je pucao na automobil u pokretu i policiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 18:52

ZABIRAKADIRAO SE, PA OTVORIO VATRU SA BALKONA: Doneta odluka o Balkancu koji je pucao na automobil u pokretu i policiju!

Policija je iz njegove kuće zaplenila oko dve hiljade komada municije.

Pedesetšestogodišnji muškarac iz sela Draženci, u blizini Ptuja, u Sloveniji osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog toga što je prošlog septembra pucao na automobil u pokretu u kojem su bila dva putnika, kao i na policajce koji su došli da intervenišu, objavio je danas slovenački list Večer.

Muškarac se zabarikadirao u svojoj kući 26. septembra i sa balkona ispalio nekoliko hitaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodivši automobil u pokretu sa dva putnika, a zatim pucao na policajce koji su došli da intervenišu. Tom prilikom niko nije povređen. Incident je okončan nakon gotovo 10 sati pregovora nakon kojih je policija privela muškarca.

U okviru pretresa njegove kuće nakon hapšenja, policija je zaplenila oko 2.000 komada municije, kao i pištolj i vazdušnu pušku, za koje je imao dozvolu.

Zaplenjena je i manja količina marihuane, ekstazija i amfetamina. Sud u Ptuju je na, osnovu predloga tužilaštva, muškarca teretio za krivično delo ometanja vršenja službene dužnosti, a ne za izazivanje javne opasnosti.

Pre početka glavnog ročišta, muškarac je potpisao sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i počeo da izdržava kaznu pre izricanja pravosnažne presude, piše list, prenela je agencija STA.

(Tanjug)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.