ZA UBISTVA KORISTILI RADIO STANICE! Nije za one sa slabim želucem - njega su brutalno mučili pa bacili u Dunav

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 17:19

ZA UBISTVA KORISTILI RADIO STANICE! Nije za one sa slabim želucem - njega su brutalno mučili pa bacili u Dunav

U Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Svoje svedočenje nastavio je Srđan Lalić. On je, pored opisivanja zločina grupe "Iz principa" u kojima je i sam učestvovao, otkrio do sada nepoznate detalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Govorio je i o ubistvu Nikole Mitića. Da podsetimo, Nikola Mitić je inače blizak prijatelj nestalog pa ubijenog navijača Lazara Vukićevića, koji je kobnog dana od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka mu se gubi svaki trag.

Sudija: Govorili ste da ste koristili radio vezu prilikom ubistva Nikole Mitića?

Lalić: Tako je, timovi su imali radio stanice, i Veljko i Marko su imali jednu u svom konvoju sa pratnjom.

Sudija: Šta je Draganić radio vezano za ubistvo Mitića?

Lalić: On je bio na vezi sa Veljkom i Markom, prenosio nam je informacije i učestvovao u ispitivanju. Na kraju je rekao da treba da se završava sve to. Što se Bojana Hrvatina tiče (drugi svedok saradnik prim. aut), njega znam od ranije. Video sam ga na dan otmice i ubistva, kao i sutradan.

Sudija: Da li ste poznavali Zdravka Radojevića?

Lalić: Ja ne. Za optuženog Nemanju Lakićevića sam prvi put čuo posle ubistva, znao sam da treba da preuzme jedan automobil koji smo odvezli. Znam da je Miljković rekao da mu tada nije potpuno verovao, ali se to posle promenilo, govorio mu je šta da kaže Radojevićevoj ženi, šta policiji. Miljković i ja smo zajedno snimili poruke sa Radojevićevog telefona, Miljković je kucao sa njegovog skaj naloga i pripremao prisvajanje automobila - rekao je Lalić i objasnio da su znali da je Radojević čuvao svoje automobile na placu iznesnog Arizanovića, ali ih je pomerio, kao i da je posle ubistva Miljković organizovao preko Lakićevića, koji se predstavljao kao prijatelj ubijenog, vrate na taj plac.

Nikolu Mitića, klan je oteo u avgustu 2020. godine, nekoliko dana nakon ubistva Gorana Veličkovića Goksija, i to ispred ambasade SAD u po bela dana. Mitić je, kako se sumnja, Belivukovom "škodom" prebačen u bunker na Partizanovom stadionu, koji su pripadnici klana zvali "baza" i tu je brutalno mučen.

Da podsetimo, Belivuk i Miljković sumnjali su da ih Mitić prati, a iz presretnute komunikacije sa Skaj aplikacije moglo se videti da je on to i priznao posle mučenja, pa naveo da je radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, koga je klan ubio dva meseca kasnije. Osim toga, iz poruka se videlo i da su Mitića oteli dok su išli na Dedinje kod svog advokata.

Posle mučenja u bazi, prebacili su ga u Ritopek, gde su mu isekli prst, udavili i zaklali, pa telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.