ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE Grad San Francisko tužio sam sebe, a razlog je više nego neobičan

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 23:33

ZA RUBRIKU "VEROVALI ILI NE" Grad San Francisko tužio sam sebe, a razlog je više nego neobičan

Tužba je bila prva te vrste u Kaliforniji

Grad San Francisko preduzeo je danas dramatičan korak u nastojanju da decu vrati u učionice javnih škola, tako što je tužio sopstveni školski okrug da bi ga primorao da otvori škole.

, a možda i u SAD, jer su školski sistemi pod sve većim pritiskom roditelja i političara da okončaju virtuelno učenje. Sindikati učitelja u mnogim velikim školskim okruzima, uključujući San Francisco, kažu da se neće vraćati u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učionice dok se ne vakcinišu.

Gradski tužilac je uz podršku gradonačelnika objavio je da je tužio Odbor za obrazovanje u San Francisku i Školski okrug San Franciska.

U tužbi se navodi da školski administratori krše državni zahtev koji nalaže da okruzi usvoje jasan plan tokom pandemije te da ponude nastavu u učionici kad god je to moguće.

Država nalaže da taj plan mora da postoji, posebno za učenike koji su iskusili značajne probleme u učenju zbog zatvaranja škola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.