ZA RADIO ANTENA M SVEŠTENICI SPC STRANCI

Izvor: Kurir, 15.Feb.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA RADIO ANTENA M SVEŠTENICI SPC STRANCI

PODGORICA - Sveštenici Srpske pravoslavne crkve, koji nisu državljani Crne Gore, borave i služe u toj državi koliko hoće, bez ikakvih papira i evidencije državnih organa, tvrdi radio Antena M.

Nakon tronedeljnog istraživanja, taj medij je zaključio da su stranci sveštenici, kao kategorija, praktično izvan pravnog poretka države Crne Gore.

"Da li oni, pri tom, zloupotrebljavaju gostoprimstvo učeći Crnogorce da ne postoje ili čine samo bogougodna dela", zapitao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radio Antena M.

Radio Antena M izražava zabrinutost zbog toga jer, kako navodi, broj i pravni status sveštenika Mitropolije crnogorsko primorske, koji nemaju crnogorsko državljanstvo, ne samo da intrigira crnogorsku javnost, već je i povod za spekulacije, više političke, nego verske sadržine.

"U najkraćem, propise koji važe za obične smrtnike, naša država ne primenjuje na sveštenike strance, koji su se uhlebili u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj", navodi radio Antena M.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Sveštenici SPC u Crnoj Gori ilegalno"

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2011

Crnogorski Radio Antena M tvrdi da sveštenici Srpske pravoslavne crkve, koji nisu državljani Crne Gore, borave i služe u toj državi koliko hoće, bez ikakvih papira i evidencije državnih organa...Posle tronedeljnog istraživanja, taj radio je zaključio da su sveštenici - stranci, kao kategorija,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.