ZA PSOVANJE SRPSKE MAJKE KAZNA 900 EVRA Udarili najužasnije na naš narod, ali tek sad nastaje opšti HAOS (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 20:23

"ZA PSOVANJE SRPSKE MAJKE KAZNA 900 EVRA" Udarili najužasnije na naš narod, ali tek sad nastaje opšti HAOS (VIDEO)

Slučaj je dobio epilog, ali kakav?

Na društvenoj mreži Tik-tok osvanuo je snimak mladića koji ne biraju reči kako bi izvređali srpski narod. Oni su uz psovke i pogrdne reči, najstrašnije izvređali nas kao narod, a onda je reagovao Vladislav Dajković, predsednik crnogorske stranke "Slobodna Crna Gora".

- Hrvati vas ubiše, poklaše vas. Bosanci vas dobili u ratu. Albanci vam oteli Kosovo. A vi Srbi mislite da ste ne znam šta, jeb*mo vas u usta mi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve redom!

“Hrvati vas ubiše, poklaše vas. Bosanci vas dobili u ratu. Albanci vam oteli Kosovo. A vi Srbi mislite da ste ne znam šta, jeb*mo vas u usta mi, sve redom!”

Očekujem da crnogorska policija HITNO procesuira osobe zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje prema mom narodu. @MupCg pic.twitter.com/GvupGXXXAa

— Vladislav Dajković (@Dajkovic) July 3, 2023

Reč je o crnogorskim državljanima koji su ovaj svoj stav podelili na Tik Toku, a potom su ljudi, šokirani njihovim rečima, tražili njihovo hitno hapšenje zbog širenja nacionalne mržnje. Dajković je zahtevao od MUP-a Crne Gore da reaguje na ovaj skandalozan video, što su oni i učinili. Na svom Tviteru ovaj političar je podelio vest da su ti momci uhapšeni i da ih očekuje suđenje.

Dajković se danas ponovo javno obratio ovim povodom i obavestio da su momci koji su vređali srpski narod osuđeni na sudu u Podgorici:

- Romi koji su pretili srpskom narodu su ekspresno osuđeni i kažnjeni na po 900 evra pojedinačno! Što znači da je kazna za psovanje srpske majke, za nabijanje Srba na onu stvar otprilike po 900 evra. Dakle, sudija nije hteo da izrekne krivičnu sankciju, nego prekršajnu.

Romi koji su vrijeđali srpski narod su upravo OSUĐENI na sudu u Podgorici.

Srpski narod nije šaka zobi da nas svaka vrana kljuca đe stigne. BORIĆU SE ZA SVOJ NAROD SVIM SREDSTVIMA!!! pic.twitter.com/YZwJRhHq9P

— Vladislav Dajković (@Dajkovic) July 4, 2023

U Crnoj Gori, vređanje ili uvredljivo ponašanje prema drugim osobama može biti kažnjivo prema Zakonu o prekršajima. Prema članu 9 ovog zakona, uvreda ili omalovažavanje drugog lica može biti prekršaj koji se kažnjava novčanom kaznom.

Konkretna visina novčane kazne za vređanje zavisi od okolnosti slučaja i odluke nadležnog suda. Sud može uzeti u obzir faktore kao što su težina uvrede, njen uticaj na žrtvu, prethodno ponašanje počinioca i druge relevantne okolnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.