ZA POMEN: I muhamedanci su hrabro branili Beograd

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA POMEN: I muhamedanci su hrabro branili Beograd

Gradu Beogradu podneta je inicijativa za postavljanje spomen-ploče "muhamedanskom bataljonu", koji je učestvovao u odbrani Beograda 1915. godine.

Foto: Screenshot

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović, podneo je gradskoj Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica, inicijativu jer je, prema dostupnim istorijskim podacima, u odbrani Beograda 1915. godine učestvovalo i 15 odsto vojnika koji su bili muslimanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veroispovesti.

  Odbrana Beograda: Piloti u smrt krenuli iz "Zore"

"To je bio 4. bataljon 10. kadrovskog puka, koji je zajedno sa 7. pukom činio kičmu odbrane Beograda. Tim bataljonom je komandovao kaplar Šemso Midović iz Sjenice", podseća Omerović i ističe da je ta jedinica "pružila odsudnu i najuporniju odbranu u centru Beograda".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.