ZA NOVU GODINU NA OTVORENOM - MASKE OBAVEZNE? Oglasio se epidemiolog: Evo šta će biti na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2021, 16:54

ZA NOVU GODINU NA OTVORENOM - MASKE OBAVEZNE? Oglasio se epidemiolog: Evo šta će biti na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da ne očekuje dramatične promene kada je reč o epidemiološkim merama koje su na snazi posle sutrašnje sednice Kriznog štaba, ali savetuje nošenje maski i na otvorenom.

- Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Koncerte na trgovima, što je planirano, ne može da podrži nijedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << epidemiolog, ni lekar iz Kriznog štaba - rekao je Kon za RTS.

Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ali ne mogu da prejudiciram, kazao je Kon i dodao da je rizik neuporedivo veći za one koji idu, a nisu vakcinisani, zaštićeni ili preboleli, ako nisu primili treću dozu.

- Nosite maske, bez obzira na to što na otvorenom nije obavezno. Virus se neuporedivo brže prenosi, četvorostruko brže za nedelju dana - upozorio je Kon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"10 DO 12 PUT SU MANJI IZGLEDI DA NEKO UMRE AKO JE VAKCINISAN" Dr Janković otkriva šta će tražiti na Kriznom štabu: Zovu me "crnim gavranom", ali MORAM DA UPOZORIM

Izvor: Blic, 27.Dec.2021

Mi imamo omikron varijantu registrovanu u Srbiji i možemo očekivati vrtoglavi porast broja zaraženih kao što se to dogodilo u drugim zemljama - kaže za RTS imunolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Srđa Janković.

Nastavak na Blic...

Kon: Nikakve proslave sa više od 500 ljudi nam nisu potrebne

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2021

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će medicinski dio Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici zatražiti da ne bude proslava Nove godine u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.