ZA-NEVERICU-Svira-violinu-tokom-operacije-na-mozgu

Izvor: medio.rs, 18.Avg.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA-NEVERICU-Svira-violinu-tokom-operacije-na-mozgu

Poznati violinista, Rodžer Fiš je zbog drhtavice u rukama morao da ode za operacioni sto. Lekari su zaključili da mora da bude izvedena na otvorenom mozgu, a da bi bili sigurni da neće oštetiti mozak muzičara, od njega tražili da tokom intervencije svira violinu.

Operacija mozga je sama po sebi teška, ali biti budan dok ti rade intervenciju – to tek nije lako. Rodžer Friš, koji je član orkestra Minesote, nije samo ostao budan tokom operacije već je i pritom svirao violinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
Poznati svetski violinista je pre nekoliko godina dobio blagi tremor, drhtavicu, u rukama i morao je da ide za operacioni sto. Da bi uklonili tremor, morali su da primene duboke simulacije mozga koja uključuje slanje električnih impulsa u njega.

Nakon postavljanja precizne dijagnoze, lekari su zaključili da bi operacija mogla da reši problem, ali da ona mora da bude izvedena na otvorenom mozgu. Da bi bili sigurni da neće oštetiti mozak muzičara, hirurzi su od njega tražili da tokom intervencije svira violinu.

Taj zahtev je postavljen kako bi hirurzi odmah mogli da uoče eventualne promene kod pacijenta u slučaju da dotaknu neki osetljivi deo mozga.

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

ZA NEVERICU: Svira violinu tokom operacije na mozgu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Avg.2014

Poznati violinista, Rodžer Fiš je zbog drhtavice u rukama morao da ode za operacioni sto. Lekari su zaključili da mora da bude izvedena na otvorenom mozgu, a da bi bili sigurni da neće oštetiti mozak muzičara, od njega tražili da tokom intervencije svira violinu ..Operacija mozga je sama po sebi...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.