ZA NEVERICU: Prodaje peršun sa salmonelom na beogradskoj pijaci!

Izvor: Press, 03.Jun.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NEVERICU: Prodaje peršun sa salmonelom na beogradskoj pijaci!

Institut "Batut" je ta ispitivanja vršio na 25 uzoraka i to na pijacama "Kalenić", "Blok 44", "Vidikovac", "Banjica" i "Skadarlija", saopštio je taj institut.

Prodavac čiji je uzorak peršuna pregledan prodavao je namirnice na pijaci "Blok 44“ i nije legalan zakupac JKP "Gradske pijace“. Prodavcu je zabranjena prodaja na svim pijacama koje se nalaze u sastavu "Gradskih pijaca“. 

Institut Batut će u narednom periodu nastaviti uzorkovanje voća i povrća na pijacama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Smedeverski đeram“, "Zeleni venac“, "Zvezdara“, "Banovo brdo“, TC "Novi Beograd“, "Zemun“ i ponoviće uzorkovanje na pijaci "Blok 44“.

U saopštenju se podseća da je u toku zabrana Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, odeljenja fitosanitarne inspekcije, prometa poljoprivrednih proizvoda sa područja zahvaćenih poplavom na pijacama koje su u nadležnosti "Gradskih pijaca“. 

Zakupci "Gradskih pijaca“ su u obavezi da popune izjavu da njihovi proizvodi nisu sa poplavljenih područja i da donesu potvrdu mesne kancelarije sa date opštine da njihova parcela nije bila poplavljena. 

S obzirom na to da se neipravan uzorak pojavio kod prodavca koji nije legalan, Gradske pijace su dale nalog svim domaćinima- upravnicima pijaca da se intenzivira kontrola i spreči pojavljivanje "divljih“ prodavaca na svim pijacama.

"Gradske pijace" upravljaju sa 32 pijace i raspolažu sa 165.000 metara kvadratnog pijačnog prostora, od čega je 27.425 kvadrata komercijalnog poslovnog prostora pod objektima, 10.248 tezgi i 745 rashladnih vitrina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batut: Ispravno povrće i voće na beogradskim pijacama

Izvor: Studio B, 03.Jun.2014

Voće i povrće na pijacama u Beogradu, na kojima je Institut za Javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" obavljao ispitivanje zdravstveno je ispravno, s tim što jedan uzorak peršuna sadrži salmonelu i jedan uzorak blitve je neispravan. ..Institut "Batut" ispitivanja je obavio na pijacama...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.